Kraamzorg

Kraamtijd bij Het kraamkloppertje

Een onvergetelijke mooie kraamtijd

De eerste acht à tien dagen van de kraamperiode (die ongeveer zes weken duurt), wordt je geholpen door één van onze kraamverzorgenden bij de verschillende dagelijkse dingen. Maar misschien nog belangrijker is: ze helpt je op weg, bied ondersteuning en begeleiding op momenten waar nodig is. Ook als het om advies of hulp bij het geven van de borstvoeding. Eigenlijk hebben wij bij alles wat we doen maar een ding voor ogen, jullie gezin een ontzettende mooie en onvergetelijke kraamtijd te geven!

De eerste momenten met jouw baby

Naast het herstellen van de bevalling staat de kraamtijd vooral in het teken van het leren kennen van je kindje. De band die jullie al hadden toen hij of zij nog bij jou in de baarmoeder zat, krijgt nu op een heel andere manier gestalte en inhoud. Soms moet je misschien eerst nog wat wennen aan die nieuwe situatie. Dit is heel normaal, vooral als dit je eerste kindje is. Negen maanden lang was het kindje nog een onderdeel van jou en nu is het ineens een individu geworden....

Een periode waarin "niets moet en alles mag"

Iedere vrouw reageert anders op een bevalling en voelt zich anders. Van tevoren denk je misschien dat je na de enorme inspanning die je geleverd hebt alleen maar wilt slapen. Maar tijdens de bevalling maak je adrenaline aan die ervoor zorgt dat zowel jij als je kindje de eerste uren na de bevalling nog wakker zijn. Het verloop van de dagen erop is voor iedereen anders: de één loopt een paar uur na de bevalling al rond, terwijl de ander nog een aantal dagen in bed ligt. Het is wel heel belangrijk dat je altijd op je eigen gevoel afgaat. Bedenk daarbij vooral dat niets moet en alles mag - en als je jezelf er goed bij voelt, Laat je dan door de kraamverzorgende lekker verwennen en neem de tijd om te genieten!