Kraamzorg

Kraamvisite en je gezin

Geniet zoveel mogelijk van elkaar!

Als je net bevallen bent is het belangrijk dat je lichaam rust krijgt om goed te herstellen. Een bevalling kost heel veel energie en het is daarom niet raar als je de eerste dagen heel moe bent en `s middags ook nog even gaat rusten. Daar bij komt dat je als nieuw gezin ook een ander ritme in je dagelijks leven moet gaan opbouwen. De kraamverzorgende helpt jullie daar graag bij en het is dan ook heerlijk als je je laat verwennen door haar. Op deze manier kun je de rust nemen die nodig is en kun je van elkaar genieten!

Tips om ontspannen uit te kijken naar kraamvisite

Uiteraard zijn jullie heel blij met de geboorte van jullie zoon of dochter en willen jullie hem of haar graag aan iedereen laten zien. Dus ook de kraamvisite is een belangrijk onderdeel van de zorg. De kraamverzorgende zal als zij aanwezig is jullie bij de visite ondersteunen en verzorgen met koffie/thee en natuurlijk beschuit met muisjes.

Hieronder zetten we graag wat puntjes op een rij zodat je ontspannen kunt uitkijken naar de visite in de kraamweek.

De eerste dag(en) na de bevalling is het verstandig om alleen zeer naaste familie op bezoek te laten komen;

  • Het is handig om het geboortekaartje rusttijden te zetten en geef aan dat visite eerst moet bellen om een afspraak te maken.
  • Luister goed naar je eigen gevoel: heb je die dag geen zin in visite, geef dat dan gerust aan bij je partner of bij de kraamverzorgende.
  • Kraamvisite hoeft niet langer te duren dan een uur. Het is verstandig als je partner dat duidelijk aan kan geven bij de visite. De kraamverzorgende kan jullie hier ook bij ondersteunen.
  • Plan samen met de kraamverzorgende eventueel de visite die de eerste week langs willen komen. Op die manier kun jij ontspannen in bed blijven liggen.
  • Het is belangrijk dat de visite niet bij je baby komt als ze verkouden of grieperig zijn, daarbij is het ook belangrijk dat visite eerst hun handen wassen voordat ze de baby bewonderen en/of vasthouden.
  • De meeste visite wil jouw baby ook graag vasthouden, maar houd er hierbij rekening mee dat je baby zich de eerste weken alleen door geur aan jouw en je partner kan hechten. Het is daarom dus heel belangrijk dat jullie veel lichamelijk contact hebben met je kindje. Als je kindje veel 'van hand tot hand' gaat, kan dit veel onrust met zich meebrengen.
  • Durf eerlijk te zijn en laat aan je bezoek weten wat je wel of juist niet wilt!